Avbytare: Carl Odell, Vasko Mitrovic, Victor Larsson, Andreas Månsson och Johannes Jönsson (mv).

Carl Odell ut - Vasko Mitrovic in 40 min
Carl Mattsson ut - Victor Larsson in 53 min
Philip Mattsson ut - Andreas Månsson in 74 min

MATCHKOMMENTARER
Storförlust mot Svedala. Vi kom stärkta av premiärsegern när vi skulle ta an förra årets division 3 lag Svedala på bortaplan. Vi ställde upp med exakt samma startelva som senast, ja till och med hela truppen var densamma. Strålande solsken och en finfin gräsmatta var inbjudande till en fotbollsfest. Tyvärr så var det Svedala som festade bäst. Men ÖT Smygehuk inledde piggt och respektlöst där vi vågade rulla boll i inledningen. I den 10:e minuten skjuter Oliver Wilson en frispark från långt håll som touchar muren men målvakten lyckas rädda bollen till en hörna som blir resultatlös. I den 13:e minuten kliver Christian Ahlström av skadad och in kommer Carl Odell. Carl Mattsson flyttas ner som mittback, Johan Hellström ner som innermitt, Sebastian Lindahl som släpande forward och Carl Odell in på yttern. Det är aldrig lätt att behöva byta i mittförsvaret. I den 16:e minuten har Svedala en högerhörna som slås mot den första stolpen där deras bästa huvudspelare möter upp och nickar bollen i mål till 1-0. I den 18:e minuten chippar Johan Hellström elegant bollen över Svedalaförsvaret till Sebastian Lindahl på vänsterkanten. Sebastian spelar bollen diagonalt med mållinjen mot en framrusande Rickard Andersson som sånär får en tå på bollen. Riktigt nära kvittering där. ÖT Smygehuk försöker hålla bollen efter marken men Svedala är aggresiva i att försöka vinna tillbaka bollen och när man väl gjort det slås det en långboll upp bakom vår backlinje mot forwards som städigt är på hugget. Inte så kul att titta på men väl så effektivt. I den 32:a minuten skjuter Svedala ett skott från långt håll som tar i stolpen. Returen studsar ut rakt på en Svedalaspelare som halkar till men hinner ändå resa sig upp och slå bollen i mål till 2-0. Slarvigt försvarsspel av oss där. I den 33:e minuten chippar Sebastian Lindahl bollen över Svedalaförsvaret till Rickard Andersson som tar sig förbi målvakten men en lång Svedalatå får ut bollen till hörna precis när Rickard ska skjuta i mål. I den 40:e minuten byts Carl Odell ut och in kommer Vasko Mitrovic. Första halvlek slutar med 2-0 ledning för Svedala. ÖT Smygehuk inleder den andra halvleken piggt också men vi har svårt att skapa de riktigt heta lägena, det blir bara nära. ÖT Smygehuk trummar på och det ser ut som Svedalaspelarna börjar gå på knäna. I den 53:e minuten tvingas vi till att byta i mittförsvaret igen då Carl Mattsson går ut och Victor Larsson kommer in. I den 55:e minuten snor Sebastian Lindahl bollen av försvaret och Sebastian försöker spela in bollen i straffområdet men bollen touchar en försvarare och tar i utsidan av stolpen ut till en hörna. I den 62:a minuten skjuter Svedala ett skott från distans som smiter in vid den första stolpen till 3-0. I den 64:e minuten kontrar Svedala på högerkanten och man spelar in bollen mot bortre stolpen där en fri forward enkelt kan slå in 4-0 och därmed ridå ner. I den 71:a minuten slår Johan Hellström ett inlägg och det blir kalabalik i Svedalas straffområde där bollen studsar upp på en hand och där Adam Norén skjuter ett volleyskott från nära håll över målet. I den 74:e minuten byts Philip Mattsson ut och in kommer Andreas Månsson. I den 90:e minuten är Rickard Andersson fri och skjuter men bollen räddas på mållinjen. Det var en sån där dag då inget ville sig. Stort grattis till Svedala som var effektiva och segrade rättvist. Förra matchens MOM Patrik Lippe valde Adam Norén till matchens lirare. Vi får bita ihopa och komma igen i nästa match. Oroväckande dock med Christian Ahlström och Carl Mattssons skador. I nästa match väntar Kulladals FF på lördagen den 26:e april klockan 14:00 på Thurevallen i Beddingestrand.